martes, 2 de noviembre de 2010

Històries per a no dormir...i dibuixar

Aquest any, per Tots Sants ( o Halloween , com agrada als nens) he muntat una mica més de sarau del que és habitual .
A la llum de les espelmes i amb una bona música de fons d'aquella que fa posar els pèls de punta (per exemple el Rèquiem de Ligeti), llegia als meus alumnes algun clàssic: Béquer, Conan Doyle, Poe...històries i llegendes que han angoixat generacions senceres... fins ara.
Perquè els classics, tret de Béquer (que és magnífic), no els espanten prou !
Així que, tantejant el que els féia més por, he escrit un relat.Un relat de miralls. I ha triomfat!
Resulta que en el taller en tinc vàris a les parets per a treballar l'autoretrat. I en la entrada, n'hi ha un de bastant gran.
Doncs he posat espelmes davant de tots els miralls. I de sota d'una rajola que està solta, ha surtit una carta manuscrita que narra fets esglaïadors i adverteix que mai no gosi ningú a posar una espelma encesa davant d'un mirall, perquè les conseqüències poden ser terribles. Guai!- Estic impacient per veure els dibuixos acabats. Els penjaré.

...

Este año, por Todos los Santos (o Hallowen, como gusta a los niños) he montado un poco más de sarao de lo que es habitual .
A la luz de las velas y con una buena música de fondo de aquella que pone los pelos de punta (por ejemplo el Réquiem de Ligeti), leía a mis alumnos algún clásico : Béquer, Conan Doyle, Poe...historias y leyendas que han angustiado a generaciones enteras...hasta ahora.
Porqué los clásicos, a excepción de Béquer (que es magnífico) ¡no les asustan bastante!
Así que, tanteando lo que les daba más miedo, he escrito un relato. Un relato de espejos. ¡Y ha triunfado!
Resulta que en el taller tengo varios en las paredes para trabjar el autoretrato. Y en la entrada hay uno bastante grande.
Pues he puesto velas delante de todos los espejos. Y de debajo de una loseta que está suelta, ha salido una carta manuscrita narrando hechos aterradores y advirtiendo que nunca se atreva nadie a prender una vela ante un espejo , porqué las consecuencias pueden ser terribles. ¡Guay!- Estoy impaciente por ver los dibujos terminados. Los colgaré.

2 comentarios:

Laura Aviñó dijo...

jaja que bo! pero quina por

Teresa Ulldemolins Aguadé dijo...

Si, i molt d'ambient. S'ho han passat pipa!