miércoles, 17 de noviembre de 2010

Terror light


Aquests són els dibuixos dels més petits. De 5,7 i 9 anys.
El relat per a ells va ser "El monte de las ánimas", de Béquer. Una història que sempre té molt d'èxit i que alumnes més grans que vàren dibuixar-la amb anterioritat encara recorden com una de les millors.
La làmina més petita és del Pol, de 5 anys. Un univers d'imaginació que encara es cansa pintant en paper gran.
A sota , l'Ariadna que té 7 any,ens ha portat a les muntanyes quan tota la cort d'esperits surten de les tombes, afegint-hi un súper-fantasma que porta la banda blava que es menciona a la llegenda com si fós una bufanda.
La il·lustració de dalt a la dreta és de l'Alguer, un petit gran artista que ens recrea la nit de por que passa la Beatriz. Fixeu-vos que, malgrat la època, la noia ens porta un pijama molt divertit.
I a sota, la Irene, que té 9 anys com el seu company, també ha dibuixat aquesta nit terrorífica amb un peculiar fantasma.
Quan les històries que es llegeixen a classe són d'un temps passat, el procés que segueixo és, a part del relat, intentar d'explicar-los l'època . Costums, els vestits, els mobles...dibuixant i veient llibres d'Història de l'Art . I al final, quasi sempre la mateixa pregunta: "Teresa, això va passar de veritat? "

...

Estos son los dibujos de losmás pequeños. De 5, 7 y 9 años.
El relato fué, para ellos, "El monte de las ánimas", de Béquer. Una historia que siempre tiene mucho éxito y que alumnos mayores que la dibujaron anteriormente, todavía recuerdan como una de las mejores.
La lámina pequeña es de Pol, de 5 años. Un universo de imaginación que todavía se cansa al pintar en papel grande.
Debajo, Ariadna, de 7 años, nos ha transportado a las montañas cuando toda la corte de espíritus salen de sus tumbas, añadiendo un super-fantasma que lleva la banda azul mencionada en la leyenda como si fuese una bufanda.
Arriba a la derecha Alguer, un pequeño gran artista, recrea la noche de terror que pasa Beatriz. Fijaros en el divertido pijama de la chica, independientemente de la época.
La ilustración de debajo es de Irene, que tiene 9 años como su compañero.También ha dibujado esta terrorífica noche, pero con un peculiar fantasma.
Cuando las historias que se leen en clase son de tiempos pasados,el proceso que sigo es, a parte del relato, intentar explicarles la época. Costumbres, vestidos, muebles...dibujando y viendo libros de Historia del Arte. Y al final, casi siempe la misma pregunta. "Teresa, esto sucedió de verdad?

No hay comentarios: