lunes, 4 de octubre de 2010

La recepta del gratinat de carbassó.

A petició de la Mònica us passo la recepta del gratinat de carbassó.
Amb el teu permís, Gemma.

Ingredients per a quatre persones:

-Carbassons , calculeu-ne un per cap, si és mitjanet.
-Ceba tendra, bastanta perquè minva molt i volem un bon sofregit.
-uns 100 grs. de bacó fumat a tiretes. Si no en teniu, s'hi pot posar pernil . I si sou vegetarians
no n'hi posem.
-Formatge ratllat tipus parmesà o el que tingueu.
- Oli d'oliva
-Sal

Procediment:

Talleu els carbassons a rodanxes. Les saleu leugerament i les poseu en un escorredor. Així deixen anar una mica d'aigua que ens anirà estupendament bé . Deixeu-les una bona estona a l'escorredor.
Talleu les cebes a quadradets petits.
En una planxa antiadherent hi disposeu el carbassó tallat. Sense oli (per aixó ens va bé que hagin deixat anar l'aigua). Coeu-lo per les dues bandes. Aneu coent i reservant.
En una cassola o paella també antiadherent sofregiu la ceba en oli d'oliva. A mitja cocció hi tirem el bacó fumat.(Si l'hi posem abans ens quedaria una mica massa torrat).
Quan el sofregit ja està a punt, si l'hem fet en la cassola definitiva, el treiem i aprofitem per a escòrrer l'excés d'oli.
Alternem en la cassola capes de carbassó cuit i el sofregit. Hi posem una bona capa de formatge ratllat i ho gratinem.

I ja em comentareu còm de bó us ha surtit!

1 comentario:

Mònica dijo...

Moltes gràcies per la recepta!!!
Te que estar bonissimmmmm!!!