sábado, 14 de agosto de 2010

Madrid 2


Després de passar el matí al Prado, a dinar. I, vet-ho aqui! - en el mateix carrer del restaurant vàrem descobrir una impressionant exposició de fotografia de l' Helen Levitt (1913-2009) a la Fundació ICO. Es tracta d'una extensíssima mostra d'imatges urbanes on veiem la canalla dels barris humils de Nova York ademés dels graffitis que apareixien en les parets . Un excel·lent document social de la cultura popular americana entre els anys 1936 i 1993.

Después de pasar la mañana en el Prado, a comer. Y, sorpresa! - en la misma calle del restaurante descubrimos una impresionante exposición de fotografía de Helen Levitt (1913-2009) en la Fundación ICO. Se trata de una extensísima muestra de imágenes urbanas donde vemos los niños de los barrios humildes de Nueva York además de los graffitis que aparecían en las paredes. Un excelente documento social de la cultura popular americana entre los años 1936 y 1993.
I a la tarda vàrem fer cap al Thyssen per a assaborir la deliciosa exposició dedicada a Ghirlandaio i el renaixement a Florencia.
La protagonista és la Giovanna degli Albizzi Tornabuoni amb el retrat que li va pintar el mencionat artista.
Una obra mestra que m'encanta!- Resulta que aquest és un retrat pòstum. És a dir: quan Ghirlandaio la va pintar, feia gairebé dos anys que la model havia mort a causa d'un embaràs als 19 anys . La família li va voler retre aquest homenatge encarregant la pintura per a colocar-la en un lloc d'honor en el Palazzo Tornabuoni. L'artista va plasmar com mai la bellesa, l'estatus com a esposa d'un noble, i la seva virtut.
Ademés, ens ofereixen tot un estudi tècnic de còm es va executar la pintura : composició, raigs X,els pigments emprats...sense oblidar diferent pintures de l'època que plasmen l'esperit i la vida del renaixement.
Com l'art d'aquesta època em té el cor robat, vaig surtir d'un feliç!...
Y por la tarde llegamos al Thyssen para saborear la deliciosa exposición dedicada a Ghirlandaio y el renacimiento florentino.
La protagonista es Giovanna degli Albizzi Tornabuoni con el retrato que le pintó el mencionado artista.
Una obra maestra que me encanta!- Resulta que es un retrato póstumo, es decir, cuando Ghirlandaio la pintó, hacía casi dos años que la modelo había fallecido a resultas de un embarazo a los 19 años. La familia quiso rendirle un homenaje encargando la pintura para colocarla en un lugar de honor en el Palazzo Tornabuoni. El artista plasmó como nunca la belleza, el estatus como esposa de un noble y la virtud.
Además, se nos ofrece todo un estudio técnico de como se ejecutó la pintura : composición, rayos X, pigmentos empleados...sin olvidar distintas pinturas de la época que plasman el espíritu y la vida del renacimiento.
Como el arte de esta época me fascina, salí de un feliz!...
Les fotos són de la Marta.


3 comentarios:

Gemma dijo...

Quina enveja!.

L'À | L'imperdible de L'Ànima dijo...

La veritat és que sí, és molt maca la fotografia

Bon estiu!

Jordi Cirach
L'À | L'imperdible de L'Ànima
http://www.imperdibleanima.blogspot.com

Teresa Ulldemolins dijo...

Gemma, no em parlis d'enveja!
ja m'agradaria a mi estar a Itàlia!