jueves, 16 de mayo de 2013

APRENDRE DIBUIX


Tots sabem com n'és d'important la cultura.
Saber moltes mates, llengua, idiomes...fins i tot els esports.
Hi ha una assignatura que , normalment, és considerada com una maria. Per aquest nom s'entén allò que serveix per a reomplir un horari i veure quines manualitats tant boniques saben fer els nostres nens.
Perquè, per algunes persones, qualsevol manifestació artística és una manualitat. I aquesta maria és l'educació visual i  plàstica. O el dibuix.

I resulta que el dibuix hauria d'esser una assignatura importantíssima pel desenvolupament dels nanos.

Aprendre a dibuixar no és solament omplir làmines pel simple fet de veure què bé ens ha quedat.
Dibuixar i pintar és obrir-se a un món diferent i superior. El món de la creativitat.

Quan un comença a mirar, que no veure, descobreix uns espais, unes formes, mil colors fins aleshores impensables...que enriqueixen la vida i ens la fan gaudir doblement.
Dibuixar és crear, plasmar sentiments i emocions, gaudir i també pensar, resoldre problemes estètics tals com la composició o els colors que emprarem per a expressar tot el que volem dir. Tot sempre d'acord amb les diferents edats i nivells de maduresa dels nens.
Cada problema que se'ls planteja origina una agilitat mental perfecte no solament per l'exercici plàstic del moment, sino que es fa extensiva a àrees molt diferents , com per exemple les mates o la presentació d'un treball a classe.

Imaginar, desenvolupar la imaginació cada moment per a formar persones creatives capaces de portar a terme tasques també creatives sigui quin sigui el camí que escullin. Sé que no tots els nens que venen a classe voldran dedicar-se a l'art, però tindran unes eines molt importants per a fer el que vulguin. Si s'aturen en algun punt, o una porta es tanca, sabran trobar una altra opció, un plan B , que hauran après a cercar mitjançant l'art.


No hay comentarios: