martes, 30 de abril de 2013

ESPRIU A LA CLASSE


Com cada any per Sant Jordi, al Taller d'Art , la literarura i la poesia conviuen amb les arts plàstiques.
Com que enguany celebrem el centenari del naixement de Salvador Espriu, les il·lustracions dels i les alumnes s'han centrat en el nostre escriptor.
Després de buscar entre els meus llibres de C.O.U., vaig trobar La pell de brau   seleccionant-ne algun poema . També vaig remenar entre diferents obres que poguéssin inspirar-los, i finalment vaig escollir Laia
Per majoria absoluta ha triomfat aquesta darrera obra, concretament, el primer capítol.

Les il·lustracions que segueixen són una petita mostra. (alguns encara no ho han acabat).Com veureu, són molt boniques, i si tenim en compte les edats de les artistes, flipareu!!
La Irene, amb només 10 anys, ens mostra la Laia malalta en el seu llit i la seva mare fent-li un petó.
L'ambient mariner  queda reflectit amb els blaus . Les ones traçades voltant l'escena, es tenyeixen de carbonet com a indici de la malaltia que sembla bressolar la nena.
 L'Anna té 13 anys i darrera  la seva alçada, s'hi endevina un intens món interior.Potser per això  ha triat un fragment que parla de les portes de la mort. I les ha dibuixat amb la Laia guaitant l'altra banda.
La Núria també té 13 anys i admira enormement la pintura impressionista. És molt perfeccionista i, com es pot veure, gaudeix del pinzell. Ha pintat un mar que sembla de seda.La Marina , de 15 anys, és una alumna increïble. També traspúa un univers interior plè de sensibilitat. La tinc des-d'els 8 anys i l'he vist créixer i evolucionar . Crec que esdevindrà una il·lustradora molt bona.L'Èlia té 16 anys i només en fa 2 que assisteix a les meves classes. És molt disciplinada i , com es pot veure en aquest dibuix, aprofita molt bé el temps.


No hay comentarios: