lunes, 6 de septiembre de 2010

Hi havia una vegada...


Acostumen a amagar-se, i es mimetitzen entre el verd dels boscos, humits i generosos. Són figures fràgils, amb el vol de les papallones quan es desplacen i quan juguen amb les fulles , deixen que el vent les porti amunt i avall.
A plè estiu viuen a la vora dels rius, els llacs i les fonts naturals de les muntanyes. Sempre a prop de l'aigua, doncs el foc les té aterrides.
A la primavera, sempre al costat dels brots més tendres, vigilen el naixement de les flors i quan les gemes esclaten , si pareu bé l'orella, sentireu petits xisclets d'alegria.
Quan comença la tardor, juguen a fet-i-amagar entre els bolets, i la seva fina pell esdevé més bruna. A l'hivern, quan tot és glaçat i el vent talla tot xiulant, visiten els esquirols que, amablement, les abriguen amb les seves majestuoses cúes.
Acostumbran a esconderse, y se mimetizan entre el verde de los bosques, húmedos y generosos. Son figuras frágiles, con el vuelo de las mariposas cuando se desplazan y cuando juegan con las hojas, dejan que el viento las lleve arriba y abajo.
En pleno verano viven en las orillas de los rios, los lagos y las fuentes naturales de las montañas. Siempre cerca del agua, pues el fuego las tiene aterrorizadas.
En primavera, siempre junto a los brotes más tiernos, vigilan el nacimiento de las flores y cuando las yemas estallan, si escucháis con atención, oiréis pequeños chillidos de alegría.
Cuando empieza el otoño, juegan al escondite entre los hongos, y su fina piel se torna más morena. En invierno, cuando todo está helado y silba el cortante viento , visitan a las ardillas que, amablemente, las abrigan con sus majestuosas colas.
Esmalt pintat sobre coure. Cloisonné i petits vitralls a les ales. 20x12x10 cm. Alçada total: 29,50 cm. La vareta que la suporta li dóna moviment.
Fada presentada a la darrera biennal internacional "El món de l'Esmalt" a Salou, l'any 2007

No hay comentarios: