jueves, 10 de diciembre de 2009

GossetsJo vaig tindre un gosset. Res de l'altre món. Petit i pelut. Es deia Buck, o Buqui de manera carinyosa. Em seguia per tot arreu i m'enyorava quan no em veia, tant era si en feia mitja hora o un matí sencer. Notava ,com si d'un radar es tractés, la meva arribada a casa només en posar la clau al pany. Es va fer vellet i va perdre bona part de l'oïda; la vista també es va escurçar i ja no corria com abans. L'únic que no va perdre mai va ser l'adoració que em tenia. La seva mestressa ho era tot per a ell, i jo li tenia un gran afecte. Fa dos anys que va morir i moltes vegades penso en el meu quisso amb enyorança.

Mirant un dels meus llibres de pintura, em vaig fixar en el gosset de la Duquessa d'Alba en el quadre de Goya "La Duquessa d'Alba amb vestit blanc". S'assembla tant al meu Buqui! - Avui aquest gosset és un fermall d'esmalt de la col·lecció de Les Ulldes i el podeu trobar a la nostra botiga http://www.lesulldes.etsy.com/ junt amb les altres peces de la sèrie Goya.
Yo tuve un perrito. Nada del otro mundo.Pequeño y peludo. Se llamaba Buck, o Buqui de manera cariñosa.Me seguía por todas partes y me añoraba cuando no me veía, tanto si se trataba demedia hora o de una mañana entera. Notaba, como si de un radar se tratara, mi llegada a casa solo con oir la llave en la cerradura. Se hizo viejecito y perdió buena parte del oído: la vista también se acortó y ya no corría como antes.´Lo único que nunca perdió fué la adoración que me tenía. Su ama lo era todo para él y yo le tenía un gran afecto. Hace dos años que murió y muchas veces pienso en mi perrillo con añoranza.
Mirando uno de mis libros de pintura, me fijé en el perrito de la Duquesa de Alba en el cuadro de Goya "La Duquesa de Alba con vestido blanco". Se parece tanto a mi Buqui!- Hoy este perrito es un broche de esmalte de la colección de "Les Ulldes" y podéis encontrarlo en nuestra tienda http://www.lesulldes.etsy.com/ junto a las otras piezas de la serie Goya.


No hay comentarios: