martes, 1 de octubre de 2013

PAS AL MIL·LENI



Avui he estat buscant i remenant en el calaix dels àlbums i les fotos que tinc al taller.
Aquesta peça es titula Pas al mil·leni i vaig fer-la per l'exposició que el grup d'Artesans de L'Alt Camp vàrem organitzar l'any 2000. Recordo l'enrenou d'aquelles dates: els ordinadors s'aturarien, les malediccions de la fi del món estàven a l'ordre del dia...i nosaltres estàvem ocupats ideant la nostra peça.
La meva interpretació d'aquest pas al mil·leni es composa de dues parts :

M'he trobat aquesta foto. Marededéu còm passa el temps !!

El comú entre totes les obres era que les haviem de muntar en una travessa d'aquelles de la via del tren. I he de dir que aquella mostra en el vestíbul del Museu de Valls va fer molta patxoca. Vàrem crear una mena de bosc de travesses molt diferents entre si i molt lligades alhora.

A  baix, una planxa un tant torturada d'un intens vermell apareix fixada al suport per uns cargols de ferro , que la travessen, la claven , destil·lant dolor , violència...sang. És el dolor de tantes guerres que han massacrat tantes persones al llarg dels anys.
La peça de dalt és el contrari, és l'esperança i l'amor. L'anhel de que el nou mil·leni ens aporti pau i entesa. Independentment de races i credos. Un petó que uneix persones i cultures. Fixeu-vos que ella té els ulls oberts a una nova era on els seus drets emergiran plenament.

No hay comentarios: