jueves, 27 de diciembre de 2012

NADAL A LA MEVA CUINA

Nadal és a casa meva, ademés d'un dia entranyable , una jornada dedicada a la cuina. 
Cuina tradicional catalana, la que sempre he vist preparar a la meva mare .


Comencem per un brou de Nadal amb galets.



Continuem amb el pollastre farcit. Indispensable que sigui de pagès i ecològic. Com que per Nadal sóm poca gent (i si en sóm més hi ha vegetarians) l'he de comprar no massa gran, cosa ben difícil.


Acompanyem el pollastre amb una fruita confitada que ens encanta.
De tant bona que és, us n'apunto la recepta:

Necessitem pomes golden, peres blanquilla, prunes (a mi m'agraden més amb pinyol), panses (les hi poso sense pinyol), pinyons, una o dues branquetes de canyella, mantega, sucre i vi moscatell. 

Comencem posant una mica de mantega (mantega de llet s'entén) en una cassola de test o bé d'aquestes gruixudes d'alumini antiadherent.A foc suau.
Hi tirem les prunes i els hi donem una volta. Afegim les panses i una altra volta. Després, els pinyons. A continuació hi incorporem les pomes i les peres tallades a octaus, o més petit si us agrada així.
Hi posem una cullerada de sucre i ho remenem amb una espàtula de fusta. Quan està tota la fruita ensucrada, hi aboquem un bon raig de moscatell. El deixem evaporar. Tapem la cassoleta i la posem al forn a uns 220 º
durant , més o menys 1 hora, tenint cura de remenar-ho suaument entremig.
I ja està!

Acabem l'àpat amb neules i torrons i ho reguem tot amb un bon vi i cava. Català, clar!

Bon profit!!


No hay comentarios: